Krislagets drag – lånar från SHL: “Jättespännande”

Elias Ekström har fått sparsamt med istid i Örebro.
Nu lånas forwarden därför ut till Västerås i HockeyAllsvenskan.
– Jättespännande för oss att få möjligheten att ta in Elias, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson

Elias Ekström lånas ut av Örebro. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Västerås har fått en tuff start i HockeyAllsvenskan vilket nådde sin kulmen tidigare i veckan då klubben meddelade att de sparkar huvudtränaren Karl Helmersson och assisterande tränaren Örjan Lindmark.

Nu väljer då Västerås att agera ytterligare och ändrar i spelartruppen då de förstärker genom att låna in 23-årige forwarden Elias Ekström från Örebro. Ekström debuterar då för VIK redan under kvällens hemmamatch mot AIK, lånet gäller för de kommande två veckorna.

– Jag har följt Elias roll under hela säsongen och haft en dialog med Örebro om det skulle öppnas en möjlighet. Vi är väldigt glada att kunna välkomna honom till Västerås IK. Han har både skills och spelsinne för att kunna producera offensivt likväl som han har en hög arbetskapacitet och stark skridskoåkning. Jag är förväntansfull att se Elias debutera inför vår publik i kväll, säger Västerås sportchef Niklas Johansson, som var den som erbjöd Ekström ett treårskontrakt då han var sportchef för Örebro 2021.

Elias Ekström lånas ut – för att göra plats åt stjärnan

Örebro har nyligen värvat in toppcentern Kalle Kossila som förväntas debutera inom kort. Då är det alltså Elias Ekström som får flytta på sig för att göra plats för stjärnvärvningen.

– Elias är i behov av speltid och det känns väldigt bra att vi har hittat den här lösningen med Västerås. Elias kommer spela med Västerås redan ikväll och utlåningen gäller till och med 8 november, säger Örebros sportchef Henrik Löwdahl.

Ekström har blott noterats för 0+1 på elva matcher och har då kämpat med lite istid i Örebro under säsongen.

För två år sedan gjorde Elias Ekström succé i Örebro då han gjorde hela 26 poäng på 49 matcher i SHL men i fjol tappade han sin roll och var då inte alls lika produktiv med blott 2+2 på 52 matcher som facit.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: