Förlänger – mitt under matchen: “En värdefull spelare”

Sebastian Hartmann blir Timrå trogen.
Forwarden förlänger kontraktet till 2029 – en nyhet som presenterades mitt under kvällens match mot Malmö.
– Vi är glada över att Sebastian stannar i Timrå, han är en värdefull spelare på och utanför isen, säger sportchef Kimmo Kapanen.

Sebastian Hartmann blir Timrå trogen till 2029. Foto: Pär Olert/Bildbyrån & TV4/Skärmdump

Mitt under kvällens match mellan Timrå och Malmö så presenterades det en glad nyhet för hemmafansen.

Under powerbreaket så meddelade nämligen Timrå att forwarden Sebastian Hartmann skriver ett nytt kontrakt som gäller till 2029. Hartmann zoomades in på mediakuben och klappade då på klubbmärket på tröjan till publikens jubel.

– Det är jättekul. Det är en stor figur som vi har i laget. Han sprider mycket glädje och det är en duktig hockeyspelare som är stor och stark och rajtare på det också. Det är jättekul att han är här, säger Timrås lagkapten Anton Lander till TV4 i pausen.

“Har potential att ta ytterligare steg”

På klubbens hemsida skriver Timrå att det rör sig om ett 3+1-kontrakt.

–Vi är glada över att Sebastian stannar i Timrå, han är en värdefull spelare på och utanför isen, han är en av de spelarna som gjort hela resan med oss och vi har en stark uppfattning om att han har potential att ta ytterligare steg som spelare och det är ett nöje att fortsätta det arbetet med honom, säger sportchef Kimmo Kapanen. 

Sebastian Hartmann drabbades av en allvarlig skada i slutet av förra säsongen men har kommit tillbaka under hösten och spelat bra samt bidragit med tre mål framåt på nio matcher. 30-åringen har Almtuna som moderklubb men har spelat i Timrå sedan 2019 och var med om att ta upp klubben till SHL 2021. Han har totalt gjort 156 poäng på 266 matcher i den röda tröjan. Hartmann har även då också gjort flera landskamper för Tre Kronor.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: