Fälls för filmning: “Syftet är inte att förstärka”

Jakob Karlsson får böter för filmning i gårdagens match mot Västerås.
Det meddelar Hockeyallsvenskan på sin hemsida.

Jakob Karlsson bötfälls för filmning. Foto: Bildbyrån & Hockeyallsvenskan (Skärmdump)

Jakob Karlsson fick utvisning för filmning i gårdagens förlustmatch mot Västerås och anmäldes under torsdagsmorgonen till disciplinnämnden. Under eftermiddagen meddelade Hockeyallsvenskan att att Vimmerbys lagkapten fälls för diving.

Det var i samband med ett läge där Västerås kom i ett tre-mot-två-läge som Karlsson fick ett drag i armen, varpå han föll till isen.

“Kollar man bildruta för bildruta så ser man att min skridsko pekar ut mot sargen och att jag inte har någon kraft framåt. I det läget har jag ingen fart och det som var en 3–2 är plötsligt en 3–1 för Västerås. Jag inser läget och slänger mig i panik för att försöka slå bort pucken för puckförande spelare. Man ser tydligt att klubban sveper runt Västeråsspelarens ben och är nära att slå bort pucken. Så ja, jag kastar mig, men syftet är inte att förstärka situationen – syftet är att slå bort pucken för Västerås-spelaren och avvärja en mycket farlig situation som mycket väl kunde ha lett till mål för Västerås. Det är tillåtet att kasta sig i försvarande syfte”, skriver Karlsson i disciplinnämndens beslut.

Disciplinnämnden köper emellertid inte Karlssons förklaring och menar att situationen “inte kan förklaras på det sätt Jakob Karlsson gör gällande”.

Straffet för Vimmerbykaptenen blir 5 000 kronor i böter.

Se situationen här.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: