Glädjebeskedet: Nära comeback

En skada har hållit Luke Hughes borta från spel under säsongsinledningen.
Nu är New Jerseys nyckelback nära att göra comeback, bekräftar tränaren Sheldon Keefe.

Luke Hughes. Foto: Matt Krohn/AP Photo/Alamy

New Jersey Devils nyckelback Luke Hughes tvingades till en axeloperation under sommaren, vilket har hållit den 21-årige backen borta från spel under inledningen av NHL-säsongen. Inom ser Devils ut att få tillbaka Hughes i laguppställningen.

Tränaren Sheldon Keefe bekräftar att både Hughes och Brett Pesce åker med laget till Detroit för matchen mot Red Wings under natten till fredag, svensk tid.

– De kommer att åka med till Detroit, men vi har inte bestämt ännu (om de ska spela). Jag skulle säga att det är rimligt att säga att de spelar någon gång i helgen. Vi får se hur de svarar på träningen i dag (läs: i går), hur de tar sig igenom morgondagen (läs: i dag) och därefter tar vi ett beslut som är bäst för dem, säger Keefe till NHL.com.

Näst poängbästa rookie förra året

Under sin rookiesäsong stod Hughes den gångna säsongen för 47 poäng (9+38) på 82 grundseriematcher för Devils, vilket gjorde honom till lagets poängbäste back. Han delade även på poängligasegern för rookiebackar i ligan och slutade på en tredjeplats i omröstningen till Calder Trophy, utmärkelsen som delas ut till ligans främsta rookie.

Brett Pesce, å sin sida, hämtades in till New Jersey från Carolina via free agent-marknaden i somras då han skrev på ett sexårskontrakt med en lönetaksträff på 5,5 miljoner dollar.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: