Svenske talangens rivstart – förlänger poängsviten

Filip Bystedt har fått en produktiv start på AHL-säsongen.
I natt förlängde den svenske talangen sin poängsvit till fem raka matcher via en assist i San Joses 5–2-seger mot Henderson.

Filip Bystedt. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Filip Bystedt har fortsatt där han avslutade förra säsongen.

I våras avrundande 20-åringen säsongen i farmarligan med San Jose Barracuda, där han producerade sju poäng på åtta matcher. Den här säsongen har han inlett med att göra poäng i samtliga fem matcher för AHL-klubben, då han i natt förlängde den sviten via en passningspoäng i San Joses 5–2-seger mot Henderson.

Bystedt står nu noterad för totalt sex poäng (2+4) på de fem inledande matcherna och ligger på en andraplats i Barracudas interna poängliga. Han delar även på ledningen i den svenska poängligan i AHL tillsammans med Alexander Nylander, som liksom Bystedt producerat sex poäng (5+1) på fem matcher.

***

Noah Östlund fick i natt öppna säsongens målkonto, då han avrundande målskyttet i Rochesters 6–1-seger mot Cleveland. Målet var också 20-åringens första poäng för säsongen. I matchen noterades även Isak Rosén för en fullträff, hans andra mål och fjärde poäng för säsongen, medan Anton Wahlberg stod för en assist för Rochester.

***

Jesper Wallstedt väntar alltjämt på säsongens första seger i AHL. I natt stoppade han 21 av 24 skott när Iowa förlorade med 2–4 mot Milwaukee. Efter tre matcher står Wallstedt noterad för en räddningsprocent på 83,5 procent samt ett snitt på 5,69 insläppta mål per match.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: