Djurgårdens svar – när stortalangen klev av

Det blev en tidig dusch för Victor Eklund under onsdagen.
I 4–2-segern mot Mora tvingades Djurgårdens stortalang av efter första perioden.
– En magisk skottäckning, säger tränaren Robert Kimby.

Victor Eklund mot Mora. Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Victor Eklund inledde hemmamötet med Mora tillsammans med Linus Eriksson och Fredric Weigel i Djurgårdens tredje kedja, men efter endast en periods spel tvingades han av.

Ett skott under första 20 tog illa på 18-åringen och när pucken skulle släppas för den andra perioden sågs han lämna båset för att vandra ut i omklädningsrummet.

– En magisk skottäckning. Sen får vi ta det därifrån. Jag har inte pratat med honom och jag har inte hört vad de sa mer än att han inte kunde fortsätta, sade sedan tränaren Robert Kimby på presskonferensen.

“Kommer att att få veta förr eller senare”

För Djurgården kom detta som ett tungt avbräck med tanke på att man inför matchen saknade Dick Axelsson, samtidigt som man valt att ställa Linus Klasen åt sidan för att bygga upp hans kondition. (Läs mer om detta här). 

– Jag har ingen aning. Vi tar det imorgon och så får vi göra en utvärdering. Jag kommer att att få veta förr eller senare, säger Kimby om talangens status.

Djurgården var inför nedsläpp Europas bästa powerplay-lag sett till procent. En spelform där den unge Eklund även bidragit med fyra poäng och två mål. 

I 4–2-segern mot Mora bidrog Eklund även med an assist innan han klev av.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: