Straffar avgjorde – Huddinge vann mot Nyköping

Huddinge spelade mot Nyköping hemma i en riktigt jämn match i HockeyEttan östra. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Huddinge avgöra till 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0). Hugo Pettersson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Nyköping tog ledningen efter 8.10, genom Oskar Cederqvist på pass av Elias Holmberg och Charlie Berglund.

Huddinge kvitterade till 1-1 efter 13.17, när Björn Jonasson hittade rätt assisterad av Daniel Liiv och Adam Helldén.

Nyköping tog ledningen på nytt efter 16.11, när Elliot Almgren fick träff framspelad av Jonathan Andersson och Adam Wagner.

Efter 12.07 i andra perioden slog William Hedman till, på pass av Hugo Pettersson och Filip Jakobsson och kvitterade för Huddinge.

Tim Dackell gjorde dessutom 3-2 efter 18.12 framspelad av William Hedman.

Nyköpings Jonas Risberg gjorde 3-3 efter 18.51 framspelad av Oskar Cederqvist.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Huddinge som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Hugo Pettersson för. Målet var Hugo Petterssons femte i HockeyEttan östra.

Det här var Huddinges andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nyköpings tredje uddamålsförlust.

Huddinges nya tabellposition är sjunde plats, medan Nyköping är på tionde och sista plats.

I nästa omgång har Huddinge Surahammar hemma i Björkängshallen, söndag 3 november 16.00. Nyköping spelar hemma mot Sollentuna lördag 26 oktober 16.00.