Djurgårdsklackens tydliga budskap – efter flaggförbudet

“SIF:s mål: Döda läktarkulturen”
Det var djurgårdsklackens svar på det flaggförbud som klubben ålades under gårdagen.

Foto: Simon Eld.

Djurgården, Troja/Ljungby och Luleå fick alla ett flaggförbud av det svenska ishockeyförbundet under gårdagen. Klubbarna har gjort sig skyldiga till regelbrott, enligt förbundet, och för Djurgårdens del innebär det att man inte får ha några flaggor på bortaläktaren från den första november fram till början av 2025. Det innefattar inte heller bara flaggor utan även banderoller och andra tygstycken.

Det här är något som har väckt stora reaktioner inom hockeyvärlden.

Där Djurgårdens supportrar också tog tillfället i akt att svara när man under onsdagen ställdes mot Mora på hemmaplan. Där det i klacken hölls upp två banderoller med ett tydligt budskap.

Djurgårdsklackens tydliga budskap mot förbundet

“SIF:s mål: Döda läktarkulturen” och “Utan oss är ni ingenting” gick det att utläsa på banderollerna.

För Djurgårdens del kom förbudet efter bortamatchen mot Västerås där det i klacken tändes en så kallad “blinkbengal”. Det föranledde en lång paus innan matchen kunde spelas klart och det är också den matchen som är anledningen till förbudet.

Djurgården la också upp på sin hemsida under dagen att man kommer att överklaga beslutet. Det med hänvisning till att det blir kollektiv bestraffning där hela läktaren skadas av en individs beslut.

TV: Succékeeperns bästa räddningar mot Tampa Bay

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: