Efter tolv NHL-säsonger – klar för spel i Europa

Justin Schultz har gjort över 800 matcher i NHL-sammanhang. Nu är backen klar för spel i HC Lugano för resten av säsongen.

(AP Photo/John Froschauer). Schultz under sin tid i Seattle Kraken. Totalt blev det två säsonger i klubben.

Han har spelat för Edmonton, Pittsburgh, Washington och Seattle. Men inför den här säsongen har Justin Schultz stått utan NHL-kontrakt, och nu står det klart att karriären fortsätter i Europa.

34-åringen har presenterats av HC Lugano på ett kontrakt för resten av säsongen. Det är första gången i backens karriär som det väntar spel utanför Nordamerika.

Justin Schultz har vunnit två Stanley Cups

Under NHL-karriären vann han två Stanley Cup med Pittsburgh Penguins och var där en viktig spelare i laget. Totalt har det blivit 745 matcher i grundserien och 81 slutspelsmatcher under de tolv säsongerna i ligan.

Förra året stod veteranen för 26 poäng på 70 matcher för Seattle. Den bästa säsongen i NHL-karriären var 16/17 då det blev 51 poäng på 78 matcher.

I Lugano blir han nu lagkamrat med de svenska backarna Carl Dahlström och Calle Andersson. Lugano ligger på en tiondeplats i ligan efter tolv omgångar och hoppas nu att NHL-veteranens ankomst ska lyfta laget.

TV: Alla mål från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: