HV71:s besked – då kan talangen vara tillbaka

Oscar Fisker Mølgaard har saknats ända sedan SHL-premiären.
Nu ger HV71 besked om 19-åringen – som kan vara tillbaka i spel efter landslagsuppehållet.

Oscar Fisker Mølgaard närmar sig comeback för HV71. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Det har hittills bara blivit 1:53 minuters spel i SHL den här säsongen för Oscar Fisker Mølgaard. Centern klev nämligen av med en skadad direkt i SHL-premiären och har därefter saknats för HV71.

Men nu finns det en tidslinje för talangens comeback.

HV71 meddelar nämligen på sin hemsida att dansken nu har blivit av med gipset runt sin handled. Enligt klubbens lagläkare Jonas Kalman så skulle kunna Fisker Mølgaard kunna vara tillbaka i spel igen efter landslagsuppehållet. HV spelar fyra matcher matcher innan uppehållet i början av november. Det finns då en chans att 19-åringen kan vara åter på isen när laget ställs mot Timrå 14 november.

Oscar Fisker Mølgaard, som draftades i andrarundan av Seattle Kraken 2023, imponerade i SHL som 18-åring förra säsongen då han gjorde 21 poäng på 50 matcher för HV71. Mølgaard spelade sedan också VM för Danmark där han var en av lagets bästa spelare med fyra poäng.

Duon missar Brynäsmatchen

Samtidigt så meddelar HV71 att succémålvakten Hugo Alnefelt och backen Mikael Seppälä inte kommer att följa med laget upp till Gävle för morgondagens bortamatch mot Brynäs. Alnefelt har dragits med ryggbesvär och bedöms vara “dag-för-dag” medan Seppälä vilas efter att ha nyligen ha kommit tillbaka från långtidsskada.

Sedan tidigare har HV också Oliwer Kaski, William Ignberg Nilsson och Herman Hansson på skadelistan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: