Vill förlänga med talangen: “Hoppas kunna jobba vidare”

Felix Nilsson har imponerat i Rögle men har utgående kontrakt.
Då är klubben tydliga med att de vill behålla 19-åringen.
– Vi hoppas kunna jobba vidare med honom, säger sportchefen Hampus Sjöström till HD.

Hampus Sjöström vill förlänga med Felix Nilsson. Foto: Bildbyrån

Felix Nilsson inledde säsongen på lån hos Oskarshamn men återkallades till Rögle sedan SHL-laget fått flera forwards på skadelistan.

19-åringen har då verkligen tagit för sig och imponerat. På sex matcher i SHL har Nilsson då stått för fem poäng (1+4), efter att bara ha gjort tre poäng (1+2) på 41 matcher i SHL förra säsongen.

Nyligen så förlängdes Nilssons vistelse i Ängelholm och han kommer att vara kvar i Rögle resten av oktober. Han ska då återvända till Oskarshamn från och med andra november, och efter det är tanken att han ska stanna där resten av säsongen.

– Vi planerar att återgå till ursprungsplanen, att Felix ska spela säsongen ut i Oskarshamn i en roll högt upp i lineupen och i special teams. Det kommer göra honom gott i långa loppet, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström till Helsingborgs Dagblad.

Rögle hoppas få behålla Felix Nilsson

Efter säsongen löper sedan talangens kontrakt ut. Då menar Rögle att de vill förlänga och behålla Nilsson även framöver.

– Absolut. Vi hoppas kunna jobba vidare med honom, men i dagsläget har vi ingenting på papper.

Rögle har då redan en dialog med Felix Nilsson och hans representanter.

– Den går bra, vi vet var vi har varandra. Om vi kan presentera en bra plan på var vi ser honom i vår trupp framåt, samt att han känner att vi är det bästa för hans fortsätta utveckling, ska vi nog inte vara alltför långt ifrån varandra, säger Sjöström till HD.

Felix Nilsson har AIK som moderklubb och i NHL-draften 2023 så valdes han i andrarundan av Nashville Predators.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: