Tidigare Leksandsforwarden återvänder till SHL

Carter Ashton återvänder till SHL. Den tidigare Leksandsforwarden är klar för spel i Rögle resten av säsongen.
– Mitt första intryck är att det är en stark grupp med väldigt bra ledare, säger 33-åringen.

Under drygt fyra säsonger i Leksand blev forwarden en profil bland supportrarna. Nu står det klart att Carter Ashton återvänder till SHL och svensk hockey. Kanadensaren är klar för Rögle resten av den här säsongen.

33-åringen var under sin tid i Dalarna en effektiv powerforward som också kunde kliva fram och göra mål och poäng lite titt som tätt. Första tiden i Leksand blev det exempelvis 13 mål på 24 matcher.

Förra säsongen var dock skadedrabbad och det blev bara 26 matcher och åtta poäng i grundserien samt sex matcher och en assist i kvartsfinalserien mot Frölunda. Speltiden krympte också under våren och när kontraktet gick ut valde parterna att gå skilda vägar.

Carter Ashton återvänder till SHL

Men nu står det alltså klart att det blir en återkomst till SHL.

– Carter är en spelare som kommer bidra med mycket fysik och passar bra in i det vi vill uträtta. Han är bra på att ta både sig själv och pucken till mål. En forward som även är pålitlig i positionsspelet utan puck och vinner sina kamper, säger Hampus Sjöström till klubbens hemsida.

Carter Ashton kommer nu in i ett Rögle som har fått en tung start på säsongen och ligger tolva. Samtidigt har man också ett par forwards på skadelistan. Inte minst Leon Bristedt.

TV: Elias Pettersson ifrågasatt

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: