Klart: Västerås sparkar tränaren

Örjan Lindmark och Karl Helmersson får sparken från Västerås. 6-1-förlusten mot Oskarshamn blev droppen för klubbledningen.

Karl Helmersson. Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic.

Redan förra säsongen började det gnisslas runt tränarna. Efter en dålig start på den här säsongen kommer nu beskedet: Örjan Lindmark och Karl Helmersson får sparken från Västerås. Duon får lämna efter fredagens match där man förlorade med 6-1 i Oskarshamn.

Laget ligger just nu tia på åtta poäng efter tio matcher och har bara två poäng ner till lagen under kvalstrecket.

Örjan Lindmark och Karl Helmersson får sparken

Nu har Västerås också valt att agera. Tillsvidare kommer den assisterande tränaren Eric Johansson att ta över samtidigt som Stefan Fredriksson i J20-laget kliver och assisterar. Klubben letar också efter en mer permanent lösning framöver.

– Vi vill tacka både Karl och Örjan för deras insatser i klubben och jag vet att de jobbat stenhårt med att försöka vända på den negativa trend som laget hamnat i. Nu känner vi att vi måste göra en förändring för att få in ny energi i truppen och blicka framåt, säger sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Västerås slutade förra säsongen utanför slutspel trots en stor satsning inför säsongen. Nu har man förlorat fem av de sex senaste matcherna och hoppas på att få en effekt av nya röster i omklädningsrummet.

TV: “Pittsburgh de fuskar”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: