Målfest när Modo Hockey J18 krossade Sunderby på hemmaplan

Modo Hockey J18 hade inga problem hemma mot Sunderby i J18 Regional norr herr, och vann med utklassningssiffrorna 9-1 (2-0, 3-1, 4-0).

Sunderbys huvudtränare Patrik Knochenhauer tyckte så här om matchen:

– Vi har inte räknat med så många segrar närmaste matcherna, när det är SHL rakt igenom som vi möter. Vi jobbar hårt för att göra ändringar i vårt spel. Det syns tydligt att vi inte är klara än men vi tar steg. Lite tunt med spelare denna match och två matchstraff så sista halvan blir tuff. Modo är bättre och vinner rättvist. Vi skall vara som bäst efter nyår när serien startar om.

I början av matchen var Modo Hockey J18 starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Gordon Palmgren och Rasmus Näslund. Det var bara början för Modo Hockey J18. Efter 7.14 i andra perioden ökade Modo Hockey J18 på till 3-0, återigen genom Rasmus Näslund.

Sunderby reducerade dock till 3-1 genom Loke Aronsson efter 8.15 av perioden.

Modo Hockey J18 gjorde dock två mål och gick från 3-1 till 5-1, båda målen av Gordon Palmgren. Modo Hockey J18 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Ola Hyldmo, Douglas Robert, Sam Kusuki och Erik Häggblad.

Rasmus Näslund gjorde två mål för Modo Hockey J18 och spelade dessutom fram till två mål, Ola Hyldmo stod för ett mål och två assists och Gordon Palmgren gjorde tre mål.

Modo Hockey J18 har tre segrar och två förluster och 22–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sunderby har fem förluster och 5–34 i målskillnad.

För Modo Hockey J18 gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Sunderby är på nionde plats. Noteras kan att Modo Hockey J18 sedan den 21 september har avancerat fyra placeringar i tabellen.

I nästa omgång har Modo Hockey J18 Sundsvall borta i Brandcode Center, torsdag 24 oktober 19.30. Sunderby spelar borta mot Skellefteå tisdag 22 oktober 19.00.