Linköping tog ännu en seger – 5-2 mot HV 71

Linköping och HV 71 möttes på söndagen i Stångebro Ishall. Linköping hade fyra vinster i rad i J18 Regional syd herr inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 5-2 (2-1, 2-0, 1-1).

– En jättebra match från vår sida. HV startar matchen lite bättre än oss första tio och tar ledningen i ett powerplay. Därefter växlar vi upp och tar över. Vi lyckas vända runt matchen och leder med 2-1 i paus. I andra är det vi som för spelet och driver matchen. Vi lyckas skapa många långa anfall och pressa tillbaka HV ordentligt, vi byter upp bra i offensiv zon och har en bra balans i när vi ska vända spelet snabbt och när vi ska hålla i pucken och ta det lite lugnare. Det är många som gör det riktigt bra idag och några som gör sin kanske bästa insats hittills under säsongen, men det som sticker ut idag är framförallt hur alla kämpar stenhårt och tävlar i varenda situation där ute för att vi ska vinna matchen, tyckte Linköpings tränare Jesper Bohlin, efter matchen.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen genom Martinus Schioldan efter 6.11, men Linköping kvitterade genom Atle Enander. Och Linköping hann också ta ledningen, genom Milton Carpenhammar. I andra perioden var Linköping starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Douglas Paul och Sebastian Dahlqvist. Efter 5.54 i tredje perioden ökade Linköping på till 5-1 genom David Norgren.

Noel Skarby reducerade förvisso, men närmare än 5-2 kom inte HV 71. Linköping tog därmed en säker seger.

Milton Carpenhammar och Douglas Paul gjorde ett mål och två assist var för Linköping.

I tabellen innebär det här att HV 71 nu ligger på sjunde plats. Linköping leder serien. Ett fint lyft i tabellen för Linköping som så sent som den 5 oktober låg på sjätte plats.

Torsdag 24 oktober spelar Linköping hemma mot Oskarshamn 19.00 och HV 71 mot Vita Hästen borta 19.40 i Himmelstalundshallen.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: