Visby/Roma utklassade Nyköping – seger med 8-1

Visby/Roma spelade riktigt bra när laget vann på bortaplan mot Nyköping i HockeyEttan östra med hela 8-1 (0-1, 6-0, 2-0).

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström om matchen:

– Lite samma tendenser som igår i första perioden, lite slarvigt och vi gör inte riktigt det vi ska göra. Sen sätter vi ner foten rejält i andra och går iväg till 1-6. Extra nöjd med powerplay och PK där vi är 100-procentiga. Bra helg med sex pinnar och 18 gjorda mål med oss hem till ön.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Visby/Romas Niko Lahtinen, som stod för hela fyra mål i matchen.

Övriga mål för bortalaget gjordes av Alexander Bjurström, Simon Ericsson, Elias Lindström och Karl Smedberg, målet för Nyköping gjordes av Hampus Andersson.

Segern var Visby/Romas sjätte på de senaste sju matcherna.

Nyköping började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.41 slog Hampus Andersson till framspelad av Leo Landor. I andra perioden var det i stället Visby/Roma som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 0-6 och ställningen efter två perioder var 1-6.

Visby/Roma fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Niko Lahtinen och Karl Smedberg.

Niko Lahtinen gjorde fyra mål för Visby/Roma och spelade fram till ett mål och Andreas Thelander hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Nyköping på tionde och sista plats och Visby/Roma på andra plats. Noteras kan att Visby/Roma sedan den 21 september har avancerat sex placeringar i tabellen.

Nyköping tar sig an Huddinge i nästa match borta onsdag 23 oktober 19.00. Visby/Roma möter Hanviken hemma fredag 1 november 19.00.