Förlängningsseger för Brynäs mot Frölunda HC

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av Brynäs Annie Silén, och i förlängningen kunde Brynäs avgöra den jämna matchen hemma mot Frölunda HC i SDHL genom Hanna Thuvik efter 35 sekunder. Slutresultatet blev 5-4 (1-1, 0-2, 3-1, 1-0).

Frölunda HC:s sportchef Kim Martin Hasson tyckte till om matchen:

– Vi gör det bra i två perioder, men gör för stora misstag i tredje perioden som avgör matchen. Vi lär oss av detta och tar nya tag.

Hanna Thuvik stod för Brynäs avgörande mål efter bara 35 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. Frölunda HC inledde bäst och tog ledningen genom Edit Danielsson efter 13.23, men Brynäs kvitterade genom Sanni Vanhanen bara två minuter senare. I andra perioden var det Frölunda HC som spelade bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom två mål av Sofie Lundin. 4.29 in i tredje perioden slog Andrea Dalen till framspelad av Edit Danielsson och ökade ledningen för Frölunda HC.

13.19 in i perioden nätade Brynäs Hanna Thuvik på pass av Celine Tedenby och Jenniina Nylund och reducerade för Brynäs.

Brynäs reducerade igen efter 15.30 i tredje perioden genom Sanni Vanhanen framspelad av Jenniina Nylund och Hanna Thuvik.

Laget kvitterade till 4-4 med 1.18 kvar att spela genom Annie Silén.

I förlängningen tog det 35 sekunder innan Brynäs också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Hanna Thuvik, på pass av Sara Cajanova och Jenniina Nylund.

Brynäs Jenniina Nylund hade fyra assists och Hanna Thuvik gjorde två mål och ett målgivande pass.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Brynäs med 12–15 och Frölunda HC med 19–11 i målskillnad. Det här var Brynäs femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Frölunda HC:s tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Brynäs ligger på femte plats i tabellen, och Frölunda HC är på andra plats.

På fredag 25 oktober 19.00 spelar Brynäs borta mot SDE, och Frölunda HC hemma mot Skellefteå.