Minnesotas historiska start på säsongen fortsätter

Fem matcher in har Minnesota ännu inte legat under i en match. En bedrift som endast fyra andra lag i NHL-historien har klarat av. I natt besegrades Columbus med 4-3.
– Det är bara för att vi har jobbat hårdare än lagen vi mött, säger lagets svenska målvakt Filip Gustavsson till NHL.com.

Foto: Bildbyrån. Filip Gustavsson har fått en bra start på säsongen.

Minnesota har fått en smakstart på säsongen och har tagit poäng i samtliga fem matcher hittills. Mer anmärkningsvärt är dock att laget ännu inte har legat under i en match under ordinarie tid. Genom historien är det bara fyra andra lag som har lyckats med det under säsongens fem första matcher.

Det är Boston Bruins (69/70 och 90/91), Montréal Canadiens (15/16) och Toronto Maple Leafs (30/31). Där rekordet är på sju matcher från Bostons lag 69/70.

Det återstår nu att se exakt hur länge Minnesota kan hålla i streaken, men under natten levde den vidare när Columbus besegrades med 3-1. Där Filip Gustavsson klev fram och räddade 23 av de 24 skott han fick mot sig.

– Det är bara för att vi har jobbat hårdare än lagen vi mött. Jag tycker att som ett lag har vi spelat väldigt bra defensivt. Vi litar på varandra och alla gör sin uppgift. Det gör mig trygg där bak, säger den svenska målvakten.

Har ännu inte gått poänglösa

I nattens match var det Marco Rossi som gav Minnesota ledningen i den första perioden. Det dröjde sedan till den tredje innan segern spikades, då Kirill Kaprizov och Mats Zuccarello satte 2-0 och 3-0. Med mindre än en och en halv minut kvar kom sedan reduceringen via Jegor Tjinachov.

Minnesota har nu tre segrar och två övertidsförluster efter fem spelade matcher den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: