Blev övertidshjälte i natt: “Spelar på rätt sätt just nu”

Gustav Forsling klev fram för Florida Panthers i Aleksander Barkov och Matt Tkachuks frånvaro. Den svenska stjärnbacken blev övertidshjälte i 4-3-segern mot Vegas Golden Knights.

Florida hade problem med numerären och kom till spel i nattens match mot Vegas Golden Knights med endast elva forwards. Laget hittade dock ett sätt att vinna när Gustav Forsling blev övertidshjälte och avgjorde till 4-3.

Den svenska stjärnbacken klev fram med 17 sekunder kvar att spela av övertiden.

– Vi spelar på rätt sätt just nu, vi spelar hårt. Viktig vinst, viktiga poäng. Många av killarna steppade upp, säger svensken till NHL.com.

Matchen var annars en svängig historia där Vegas tog ledningen tre gånger om, men där Florida alltid kom tillbaka med en replik i rättan tid. Tanner Pearson gjorde matchens första mål innan Sam Reinhart kvitterade i den andra perioden.

Saknade dubbla stjärnor

Ett varsitt mål av Keeagan Kolesar och Sam Bennett gav oss ställningen 2-2 inför den tredje perioden.

Där gav Brett Howden Vegas ett guldläge genom att göra 3-2 med drygt tolv minuter kvar att spela. Eetu Luostarinen kvitterade dock för Florida och tog matchen till en förlängning. Där alltså Gustav Forsling blev övertidshjälte med sitt 4-3-mål.

En viktig seger för Florida som saknade två av sina största stjärnor i Aleksander Barkov och Matt Tkachuk.