Matchstraff för 19-åringen: “Inte snygg”

En crosschecking mot ansiktet på Oskar Pettersson blev det sista Skellefteås Rasmus Bergqvist gjorde i mötet med MoDo. Efter granskning tvingades den 19-årige backen lämna isen med ett matchstraff.

Rasmus Bergqvist crosscheckar Oskar Pettersson. Foto: Bildbyrån & TV4.

Det var med drygt fem minuter spelade av den tredje perioden mellan MoDo och Skellefteå som bråket uppstod. En rörig situation framför mål ledde till att Rasmus Bergqvist och Oskar Pettersson stod och puttade på varandra. Plötsligt flög den förstnämndes klubba upp mot ansiktet på motståndaren.

– Rasmus Bergqvist sätter upp en crosschecking i ansiktet på Oskar Pettersson. Den var inte snygg, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg i sändningen.

Domarna tog ett matchstraff direkt och slog fast det hela efter en videogranskning. Det var färdigspelat för Skellefteås unge backlöfte.

Trots detta kunde Skellefteå senare kvittera mötet till 3–3 genom Axel Sandin-Pellikka.

Med drygt två minuter kvar var det dock MoDo som avgjorde genom Sebastian Ohlsson. (Läs mer här).