Showen – efter petningen: “Trolleri på hög nivå”

Till SHL-premiären ställdes David Rundblad helt utanför MoDos lag.
Idag klev backveteranen fram och bjöd på en show i 4–3-vinsten mot Skellefteå.
– Det var vad de kallade honom uppe i Skellefteå en gång i tiden, ”Magic number seven”, säger lagkamraten Oskar Pettersson.

David Rundblad mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån & TV4.

“Jag är ganska övertygad om att Rundblad inte kommer att spela den här säsongen i MoDo”

Det var experten Staffan Kronwalls ord i TV4 Hockey-podden efter att MoDo förlorat SHL-premiären med 5-0 mot Örebro – utan lagkaptenen David Rundblad.

Sedan dess har den 34-årige backen spelade sju av de följande nio matcherna, men frågetecken har till viss del funnits kvar kring hans framtid och status i laget.

I lördagens möte med Skellefteå bjöd veteranen på en läcker dragning och assist, samt sin första fullträff för säsongen.

– Ja, jag vet inte, man måste få testa en gång per år ungefär. Det är klart det är kul när det funkar och roligt när puckarna studsar ens väg, säger Rundblad till TV4 och fortsätter om sitt mål.
– Det är klart det alltid är kul att göra mål. Det skedet vi som lag har varit i senaste tiden så spelar det verkligen ingen roll vem som gör dem.

Hyllningen: “Trolleri på hög nivå”

Oskar Pettersson som fick näta efter Rundblads läckra förarbete i den första perioden höll inte tillbaka lika mycket.

– Otroligt jävla skönt om jag ska vara ärlig, säger han till TV4 och fortsätter om Rundblads aktion:
– Jättebra. Det var vad de kallade honom uppe i Skellefteå en gång i tiden, ”Magic number seven” så det var väl bra att han fick visa det mot gamla laget.

Även MoDo-tränaren, Mattias Karlin, fyllde i hyllningskören.

– Det var trolleri på hög nivå. Skitkul att se, säger han till TV4 om förarbetet till 1–0.

Bröt tunga trenden: “Mer energi än tidigare”

MoDo gick in i mötet med sju raka förluster efter 5–6 mot Linköping i förlängningen senast. En tung trend som man gärna ville bryta.

– Jag tycker att vi har spelat riktigt bra hittills. Det starta redan förra matchen, att vi hade med oss mer energi än tidigare. Det har vi hållit i. Det gäller att fortsätta på den vägen. Det handlar mycket om att vinna kamper och att åka skridskor. Så enkelt är det. Mycket bättre än det har varit tidigare. När vi gör rätt saker där ute studsar puckarna med oss, säger Rundblad.

Ställningen inför den sista perioden var 3–1 till MoDo. Väl där hämtade Skellefteå upp det hela till 3–3 genom Pär Lindholm och Axel Sandin Pellikka – trots matchstraff, men till slut fick MoDo jubla över en 4–3-seger efter Sebastian Ohlssons avgörande.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: