Timrå avgjorde med tre mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget Sunderby hyggligt med i matchen mot Timrå. Men Timrå öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 6-1 (2-0, 1-1, 3-0) i matchen i J18 Regional norr herr.

– Idag gäller det att ha två tankar i huvudet samtidigt. Vi släpper till noll skott i både första och sista perioden så det är såklart en gedigen insats. Dock tycker jag vi är för runda i anfallszonen framförallt i andra och man får komma ihåg att vi bara leder med två måls marginal i 41 minuter av matchen. Där behöver vi bli rakare och få mer trafik på mål samt inte passa bort lägena, kommenterade Timrås tränare Martin Nilsson.

Sunderbys huvudtränare Patrik Knochenhauer:

– Timrå är bättre och vinner rättvist. Sunderbyn vinner mer närkamper än förra matchen lagen emellan vilket gör att man även har mer puck. Många sjukdomar och skador i ssk men det är förmodligen inget som styr resultatet åt något håll. Fint pp mål av Alexander Burman. Många spelare borta vilket visar sig i slutet på matchen.

I början av matchen var Timrå starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av William Sörbrand och Alvin Svanlund. Timrå ökade ledningen till 3-0, återigen genom William Sörbrand efter 7.28 i andra perioden.

Sunderby reducerade dock till 3-1 genom Alexander Burman efter 14.18 av perioden. Timrå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Albin Klar, som gjorde två mål, och Lucas Brauer.

Ruben Östman och Petter Dahlqvist gjorde noll mål och tre assist var för Timrå.

För Timrå gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Sunderby är på nionde plats. Timrå var åtta i tabellen för 22 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Söndag 20 oktober spelar Timrå hemma mot Skellefteå 11.00 och Sunderby mot Modo Hockey J18 borta 17.00 i Hägglunds Arena.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: