Tungt för Skellefteå – Modo Hockey J18 bröt fina vinstsviten

Skellefteå har haft en stark period i J18 Regional norr herr och inför matchen borta mot Modo Hockey J18 hade laget tagit sju raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Modohallen slutade 3-2 (2-0, 0-2, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 14 september för Skellefteå.

När Modo Hockey J18 och Skellefteå senast gjorde upp var Skellefteå klart bättre och vann med hela 7-2. Nu kom alltså revanschen för Modo Hockey J18.

I början av matchen var Modo Hockey J18 starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Malcom Gästrin och Christian Furuvik. Efter 5.58 i andra perioden slog Malte Olofsson till, framspelad av Douglas Johnsson och Olle Lundström och reducerade åt Skellefteå.

Mio Forssell gjorde dessutom 2-2 efter 13.47 på pass av Manne Nyström.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning.

Inget av lagen lyckades göra mål i förlängningen.

Det här var Modo Hockey J18:s andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Modo Hockey J18 ligger på femte plats i tabellen, och Skellefteå är på tredje plats. Så sent som den 19 september låg Skellefteå på sjunde plats i tabellen.

I nästa match, söndag 20 oktober, har Modo Hockey J18 Sunderby hemma i Hägglunds Arena 17.00, medan Skellefteå spelar borta mot Timrå 11.00.