Linköping höll nollan och tog stark seger mot Malmö

Inte ett enda insläppt mål. Men fem mål framåt. Linköping tog en stabil seger på hemmaplan mot Malmö i J20 Nationell södra herr. Matchen slutade 5-0 (2-0, 1-0, 2-0).

– Starkt av killarna att ta revansch från igår, idag kände jag igen laget och vi spelade med en helt annan pondus och lust. När vi gör det är vi ett riktigt bra lag och vinner rättvist, kommenterade Linköpings tränare Jimmy Anderström efter matchen.

Malmös lagledare Niklas Axelsson tyckte till om matchen:

– Vi gör en bra förstaperiod men lyckas inte få utdelning i något av flera numerära överlägen. Därefter går vi tyvärr ner oss energimässigt och kommer inte upp i vår standard.

Segern var Linköpings femte på de senaste sex matcherna.

Matchen var länge mållös. Linköping ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 2.11 i slutet av perioden av Oscar Karlsson och Eddie Genborg. Efter 6.55 i andra perioden slog Eddie Genborg till ännu en gång, på pass av Adam Aunes Johansson och Sebastian Peter och gjorde 3-0. Linköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Felix Öhrqvist och Oskar Lisler.

För Linköping gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Malmö är på nionde plats. Ett fint lyft i tabellen för Linköping som så sent som den 3 oktober låg på sjätte plats.

Nästa motstånd för Linköping är Växjö. Lagen möts söndag 20 oktober 12.00 i Stångebro Ishall. Malmö tar sig an HV 71 hemma fredag 25 oktober 19.15.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: