Tung seger för IF Troja-Ljungby i toppmatchen mot Borås

Det var två topplag som möttes i J20 Region syd herr på lördagen. Och det slutade med seger för IF Troja-Ljungby, som besegrade Borås borta med 4-2 (0-0, 2-2, 2-0).

Det här ger dock inga förändringar i tabellen. Borås ligger kvar på andra plats i tabellen, och IF Troja-Ljungby är i fortsatt serieledning. Fem poäng skiljer nu lagen åt.

– Jämn och bra match. Tycker Troja är bättre än oss över 60 minuter, men det är en tight match från början av matchen till slutet, kommenterade Borås tränare Karl Wengdahl.

IF Troja-Ljungbys tränare Robert Sundin tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra bortamatch i seriefinalen. Bortsett från en period på cirka 7-10 minuter i andra efter att vi gjort våra 2 första mål tycker jag vi är bättre.

Resultatet betyder att IF Troja-Ljungby tog nionde segern i följd, och att Borås samtidigt förlorade efter sju segrar i rad.

Första perioden blev mållös. Det var först 2.34 in i andra perioden som IF Troja-Ljungby tog ledningen genom Filip Jaselius Däveskog framspelad av Lias Hedin och Eric Turnéus.

Efter 5.09 i andra perioden nätade Viktor Olihn, på pass av Jörgen Börresen Presterudstuen och Elton Backer och gjorde 0-2.

Borås Alex Bryngelsson gjorde 1-2 efter 12.26 framspelad av Philip Bertilsson.

Alex Bryngelsson gjorde dessutom 2-2 efter 16.18.

I tredje perioden var det IF Troja-Ljungby som spelade bäst och gick från 2-2 till 2-4 genom mål av Rasmus Fredh och Eric Turnéus och avgjorde matchen.

Ett fint lyft för IF Troja-Ljungby som låg på tolfte plats så sent som den 20 september.

I nästa match, tisdag 22 oktober, har Borås Helsingborg borta i Olympiarinken 19.15, medan IF Troja-Ljungby spelar hemma mot Kungälv 19.00.