Olofström avgjorde tät match mot Tranås i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Olofström och gästande Tranås var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Olofström och vann matchen i J20 Region syd herr med 4-2 (2-0, 0-2, 2-0).

– Vi gör en bra match där vi är det spelförande laget igenom hela matchen. Avgörandet kom i tredje perioden där vi tillslut får hål på deras målvakt, tyckte Olofströms huvudtränare Roger Jönsson, efter matchen.

Matchen var länge mållös. Olofström ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 2.44 i slutet av perioden av Leo Widén och Mio Noteklint Carlson. Efter 6.25 i andra perioden slog Hugo Johansson till, framspelad av Carl-William Axén och Max Argus och reducerade åt Tranås.

Carl-William Axén gjorde dessutom 2-2 efter 16.55 på pass av Axel Appelqvist.

I tredje perioden gjorde Olofström 3-2 efter 8.16 genom Lukas Scheffmann framspelad av Malte Hedlin och Artem Kruglov. Och med bara 10 sekunder kvar satte Leo Widén avgörande 4-2 på pass av Noel Öfverman och Mike Westmark.

Leo Widén gjorde två mål för Olofström och spelade dessutom fram till ett mål.

Olofström har två segrar och tre förluster och 11–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tranås har fem förluster och 16–25 i målskillnad.

Olofström ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Tranås ligger på nionde plats.

Nästa motstånd för Olofström är Tingsryd. Lagen möts tisdag 22 oktober 19.15 i Dackehallen.