Målskytt igen – 56 månader senare: “Spelar jävligt bra”

56 månader hann gå mellan Victor Söderströms senaste mål i SHL.
Den 23-årige återvändaren slog till när Brynäs överraskade serieledande Luleå.
– Vi spelar jävligt bra. Vi har hållit oss till planen, säger Victor Söderström till TV4 i 3–0-segern.

Victor Söderström 2024 och 2020. Foto: Bildbyrån (montage).

Senast Victor Söderström nätade för Brynäs var 27 februari 2020 i en 3–5-förlust mot Skellefteå. Samma år som han säkrade ett svenskt brons i JVM. Ett NHL-äventyr senare har han nu återigen fått jubla i den klassiska tröjan – 56 månader senare.

Efter fyra assist under de första nio matcherna sedan återkomsten satte Söderström 3–0 i lördagsmötet med Luleå. Målet kom i den andra perioden endast 88 sekunder efter att Theo Lindstein jublat över 2–0 efter ett skott från blålinjen.

– Vi spelar jävligt bra. Vi har hållit oss till planen så här långt, säger Victor Söderström till TV4.

Luleå gick in i mötet som serieledare i SHL, men var redan efter den första perioden missnöjda med sitt lags insats mot nykomlingarna.

– Jag tycker att Brynäs är bättre än oss. Vi får inte några långa anfall på dem. De lugnar ner spelet och gör oss långa. Vi slänger iväg den för mycket, säger Luleås Mathias Bromé till TV4 och fortsätter:
– Vi släpper till alldeles för mycket två mot ett och tre mot ett. Det handlar om att vara noggrannare överallt. Sen handlar det också om att spela med pucken, vi kan inte slänga iväg den varje gång.

Matchen slutade även 3–0 för Brynäs.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: