Efter sparkningen – vill bli tränare: “Funderat mycket”

I april sparkades general managern Stefan “Skuggan” Nilsson av Luleå.
Nu vill “Skuggan” jobba som tränare.
– Jag har funderat mycket de senaste månaderna, säger han till NSD.

Stefan “Skugan” Nilsson. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Sedan Stefan “Skuggan” Nilsson sparkades från sin roll som general manager i Luleå har han hållit sig undan att göra intervjuer. För NSD bryter han nu tystnaden och berättar om avskedet från SHL-klubben.

– Jag hade inga tankar på att sluta och skulle inte tvekat om de hört av sig och frågat om jag kunde tänka mig att komma tillbaka, men jag har insett att jobbet jag hade var rätt påfrestande. Framför allt mentalt. Det var många sena kvällar, och tankarna slutade inte snurra i huvudet på mig när jag släckte lampan, utan jag låg ofta och grubblade till långt in på nätterna. Jag sover bättre i dag, säger “Skuggan” till NSD.

“Finns mycket jag hade kunnat göra annorlunda”

Under intervjun brister Nilsson ut i tårar när han berättar om det stöd han fick från nära och kära i samband med sparkningen – och hur mycket det betydde för honom. Tiden efter sparkningen har Nilsson ägnat till reflektion.

– Jag har verkligen rannsakat mig själv sedan jag fick sparken. Det finns mycket jag hade kunnat göra annorlunda. Jag vet att jag har varit barsk mot er i media ibland. Det var aldrig något personligt, jag ville bara stå upp för föreningen. Har någon skrivit något jag tyckt varit skit så har jag visat det. En del journalister har haft svårt att ta det, och jag borde kanske ha varit mjukare mot dem. Det är möjligt att jag emellanåt har uppfattats som hård även internt. Fast det har alltid funnits en hjärtlighet i det. Jag kände också att det fanns en kärlek mellan mig och de jag jobbade med när jag fick sparken, säger Nilsson.

Vill jobba som tränare

“Skuggan” är tydlig med att han vill tillbaka till hockeyn och att han är öppen för det mesta – utom en klubb:

– Skellefteå. Jag har väldigt, väldigt svårt att se mig själv jobba för den klubben (skratt). Jag har funderat mycket de senaste månaderna, och jag känner likadant som när jag slutade spela, det är som tränare jag vill jobba. Nu när barnen är stora har vi ju inte heller något som tvingar oss att stanna här och vi är öppna för att flytta söderut.

Under sin ledarkarriär har “Skuggan” förutom sitt jobb som general manager även jobbat som huvudtränare och assisterande i SHL-laget samt som huvudtränare i Luleås J18-lag.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: