Överkörningen: “Tror alla är ganska nöjda”

Winnipeg Jets fortsätter att ösa på under säsongsinledningen. I natt tog laget sin fjärde raka seger när man körde över San Jose Sharks med 8–3.
– Jag tror alla är ganska nöjda, säger tvåmålsskytten Cole Perfetti
till Winnipeg Sun.

Winnipeg körde över San Jose i natt. Foto: John Woods/AP Photo/Alamy

Winnipeg Jets satte gasen i botten redan från start i nattens möte med San Jose Sharks, då hemmalaget ledde med 4–1 redan efter den första perioden. Efter att lagen stått för varsina mål i mittakten kunde Jets därefter gå ifrån och vinna med hela 8–3 och säkra sin fjärde raka seger under säsongsinledningen.

– Jag tror alla är ganska nöjda. Det var en bra match från vår sida, säger Jets forward Cole Perfetti till Winnipeg Sun.

Femte raka förlusten för San Jose

Perfetti var en av matchens förgrundsfigurer, då han förutom sina två mål även noterades för två assist i matchen och således lämnade storsegern med fyra poäng i protokollet. Även hans kedjekamrater levererade i storsegern, då Vladislav Namestnikov också noterades för fyra poäng (1+3) medan Nikolaj Ehlers stod för tre poäng (2+1). På backsidan stod Neal Pionk för fyra poäng (1+3).

För Sharks var förlusten lagets femte raka nederlag under säsongsinledningen. Fabian Zetterlund stod för ett tröstmål i den tredje perioden, medan Carl Grundström skrev in sig i poängprotokollet via en assist i den andra perioden.

– Vi måste bara glömma de här två senaste matcherna. Nu kommer vi tillbaka hem och då behöver vi steppa upp, säger Sharks inhoppande målvakt Vitek Vanecek till NHL.com.

Winnipeg Jets – San Jose Sharks 8–3 (4–1, 1–1, 3–1)