Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Malmö mot Linköping

En jämn match mellan hemmalaget Linköping och gästande Malmö avgjordes först i tredje perioden, där Sander Gjörvad-Molde gjorde 2-3 och Felix Carell en minut senare gjorde 2-4. Malmö vann matchen i J20 Nationell södra herr med 4-2 (0-0, 2-2, 2-0).

– Stabil bortamatch. Bra försvarsspel och målvaktsspel möjliggör tre poäng. Kul för killarna som gör en riktig krigarinsats över sextio minuter, kommenterade Malmös lagledare Niklas Axelsson efter matchen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 0.58 in i andra perioden som Linköping tog ledningen genom Eddie Genborg assisterad av Milton Carpenhammar och Adam Aunes Johansson.

Efter 6.03 i andra perioden nätade Max Grundström, på pass av Wille Magnertoft och Max Vilén och kvitterade för Malmö.

Kalle Hemström gjorde dessutom 1-2 efter 6.21 framspelad av Louis Jonerheim och Wiggo Carlgren.

Linköpings Felix Öhrqvist gjorde 2-2 efter 13.46 på pass av Oskar Lisler och Felix Granath.

I tredje perioden var det Malmö som var starkast och gick från 2-2 till 2-4 genom två snabba mål tidigt i perioden av Sander Gjörvad-Molde och Felix Carell och avgjorde matchen.

Det här betyder att Linköping är kvar på tredje plats, och Malmö stannar på nionde plats, i tabellen.

Lagen möts igen i Stångebro Ishall, lördag 19 oktober 14.30.