Timrås svar efter skadorna

Sebastian Hartmann, Tim Erixon och Didrik Strömberg klev alla av i gårdagens match.
Nu lämnar Timrå lugnande besked om trion.
– Vi prognostiserar frånvaron till en kortare period, säger lagläkaren Christian Rydin.

Sebastian Hartmann var en av spelarna som klev av i gårdagens match. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Timrå förlorade gårdagens SHL-match borta mot Frölunda.

Som om det inte vore nog så tappade laget också tre spelare till skador. Backarna Tim Erixon och Didrik Strömberg klev av i andra perioden och senare lämnade även forwarden Sebastian Hartmann.

Det var oroväckande bilder på Hartmann – som precis återhämtat sig från en svår skada – och nu klev av igen. Han fick en smäll mot benet av Frölundas Tom Nilsson och haltade av isen.

– Aj, aj, aj. Det ser ut som knät, att det har blivit en vridning där. Det där ser inte bra ut, sade TV4:s kommentator Patrik Westberg i sändningen. Experten Petter Rönnqvist fyllde sedan i:
– Man lider med Hartmann som hade den här jobbiga skadan, men kommer tillbaka och ser bra ut. Att äntligen få vara tillbaka i ett vinnande lag och känna att man är igång och sen skada sig. Jag lider med honom, sade Rönnqvist i studion.

Timrå lämnar besked om skadorna

Under fredagen kommer Timrå dock med en uppdatering kring trions status.

Det är då lugnande besked för alla tre spelarna som inte väntas vara borta länge.

– Tim Erixon och Didrik Strömberg var tvungna att kliva av matchen under andra perioden igår pga smällar. Likaså var Hartmann tvungen att kliva av på grund av en blödning i muskulaturen. Samtliga spelare bedöms vara dag-för-dag, ingen vidare utredning är planerad och vi prognostiserar frånvaron till en kortare period, säger lagläkaren Christian Rydin på klubbens hemsida.

Sedan tidigare saknar Timrå även stjärnforwarden Jonathan Dahlén och han förväntas vara tillbaka i spel under nästa vecka.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: