Linköping starkast – efter två sena mål mot Modo Hockey

Matchen i SHL mellan hemmalaget Linköping och gästande Modo Hockey var oavgjord vid full tid, efter Ty Ratties kvittering till 5-5 för Linköping med bara 2 minuter kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 6-5 (1-2, 3-3, 1-0, 1-0) genom Robin Kovacs.

Robin Kovacs stod för Linköpings avgörande mål 3.22 in i förlängningen.

Modo Hockey startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Mikkel Aagaard och Sampo Ranta innan Linköping svarade och gjorde 2-1 genom Ty Rattie. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

17.11 in i tredje perioden nätade Linköpings Ty Rattie återigen på pass av Markus Ljungh och Linus Hultström och kvitterade för Linköping. Målet var Ty Ratties femte i SHL.

I förlängningen tog det 3.22 innan Linköping också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Robin Kovacs, på pass av Rasmus Rissanen och Markus Ljungh.

Linköpings Markus Ljungh hade fyra assists och Ty Rattie stod för två mål och ett assist.

Linköping har tre segrar och två förluster och 18–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Modo Hockey har fem förluster och 8–25 i målskillnad. Det här var Linköpings tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Modo Hockeys andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Linköping nu ligger på åttonde plats. Modo Hockey är på 14:e och sista plats.

Lördag 19 oktober möter Linköping Rögle borta 15.15 och Modo Hockey möter Skellefteå hemma 18.00.