SSK J18 vann toppmötet med AIK

Det var två topplag som möttes i J18 regional öst herr under torsdagen när SSK J18 tog emot tredjeplacerade AIK. SSK J18 vann matchen med 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0) efter förlängning.

Segermålet för SSK J18 stod Winston Cummings för 3.13 in i förlängningen.

Segern var SSK J18:s sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

SSK J18 tog ledningen efter 13.20, genom Ian Petronijevic Lepsa på pass av Filip Michalski och Adrian Norin. Efter 12.00 i andra perioden nätade Tobias Pärmeteg, på pass av Kian Alvarsson och kvitterade för AIK.

Linus Debou Rudslätt gjorde dessutom 1-2 efter 19.32 framspelad av Sixten Zakrisson och Sid Boije.

1.04 in i tredje perioden nätade AIK:s Tobias Pärmeteg på nytt framspelad av Elliot Östervall Lewis och ökade ledningen för AIK.

2.21 in i perioden slog Nils Håkansson till på pass av William Säfström och Ludvig Söderberg och reducerade för SSK J18.

Efter 4.25 slog Nils Håkansson till ännu en gång framspelad av Ian Petronijevic Lepsa och Winston Cummings och kvitterade för SSK J18.

I förlängningen tog det 3.13 innan SSK J18 också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Winston Cummings, på pass av Nils Håkansson och Ludvig Söderberg.

Nils Håkansson gjorde två mål för SSK J18 och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var SSK J18:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också AIK:s tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att SSK J18 ligger kvar på andra plats i tabellen, och AIK på tredje plats. Så sent som den 25 september låg AIK på sjunde plats i tabellen.

I nästa match, söndag 20 oktober, har SSK J18 SDE borta i Stockhagens Ishall 17.40, medan AIK spelar borta mot Almtuna 18.00.