Efterlängtad seger för Grums – bröt förlustsviten mot Borlänge

Grums har haft en tung period med sex förluster i rad i J18 Regional väst herr. Men hemma mot Borlänge bröts den sviten. Det blev 7-6 (2-2, 0-2, 4-2, 1-0) efter förlängning i matchen i Billerudhallen.

Melker Malmer stod för Grums avgörande mål 3.45 in i förlängningen.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Grums Olle Axelsson, som stod för hela fyra mål i matchen.

Grums började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.20 slog Olle Axelsson till på pass av Axel Appelqvist och Herman Kammarbo.

Borlänge kvitterade till 1-1 efter 6.12, när Tomas Strazovec hittade rätt assisterad av Arvid Bäck.

Laget tog också ledningen efter 13.16, på nytt genom Tomas Strazovec framspelad av Arvid Bäck.

Grums kvitterade till 2-2 efter 16.25, när Olle Axelsson ännu en gång fick träff framspelad av Hugo Sjöstrand och Sixten Larsson Roupé.

I andra perioden var det Borlänge som dominerade och gick från 2-2 till 2-4 genom två snabba mål i mitten av perioden av Filip Hyttring och Albin Daniels. Grums var vassast i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 3.45 innan Grums också avgjorde till 7-6. Matchvinnare för hemmalaget blev Melker Malmer, framspelad av Hugo Sjöstrand.

Borlänges Isak Leino hade fyra assists och Arvid Bäck hade tre assists. Olle Axelsson gjorde fyra mål för Grums.

Grums har en seger och fyra förluster och 16–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borlänge har fem förluster och 14–28 i målskillnad. Förlusten var Borlänges andra uddamålsförlust.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 20 oktober. Då möter Grums BIK Karlskoga i Nobelhallen 13.00. Borlänge tar sig an VIK Hockey hemma 12.00.