5-2-seger för Flemingsberg mot Nacka

Flemingsberg segrade borta i Nacka Ishall mot Nacka i J18 regional öst herr. 2-5 (0-2, 2-1, 0-2) slutade matchen på torsdagen.

Flemingsbergs tränare Robert Johansson:

– En mycket stark start av oss och vi har hög energi på isen och i båset. Tar också ledningen med 2-0 vilket vi är nöjda med. Andra perioden blir mindre bra men vi övertygar i 3:e perioden som vi kontrollerar på ett mycket bra sätt och vinner också den med 2-0 som ger oss en skön 5-2 seger med oss hem till Visättra!

Segern var Flemingsbergs fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

I början av matchen var Flemingsberg starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Dante Bergfors och Alexander Dani. Nacka reducerade dock till 1-2 genom Noah Herndal efter 10.50 av perioden.

Flemingsberg gjorde 1-3 genom Melker Åberg efter 13.50 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Nacka gjorde 2-3 genom Noah Herndal efter 14.41 av perioden. I tredje perioden gjorde Flemingsberg 2-4 efter 11.29 genom Joris Austakojis framspelad av Theo Venturi Karlström. Och med bara 38 sekunder kvar satte Oliver Fredin 2-5 på pass av Jan Ostrizek.

Flemingsbergs Pijus Pranskevicius hade tre assists.

För Flemingsberg gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Nacka är på elfte plats. Så sent som den 2 oktober låg Flemingsberg på elfte plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 20 oktober. Då möter Nacka Lidingö i Nacka Ishall 18.30. Flemingsberg tar sig an Sollentuna borta 18.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: