Björklöven utklassade Vännäs – seger med 9-1

Björklöven spelade riktigt bra när laget vann på hemmaplan mot Vännäs i J18 Regional norr herr med hela 9-1 (1-1, 3-0, 5-0). Senast lagen möttes vann Vännäs med 2-1.

– Vi startar matchen på ett bra sätt. Vi tar tag i taktpinnen och har en bra arbetsetik, men tar inte betalat. I andra perioden så går vi ner oss lite i intensitet, men börjar ta betalt på de lägena vi skapar. Tredje perioden blir lite avslagen, men vi gör det vi ska. Bra insats av grabbarna, kommenterade Björklövens tränare Oskar Hägglund.

Segern var Björklövens fjärde på de senaste fem matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Vännäs inledde bäst och tog ledningen genom Frans Uhlin efter 15.29, men Björklöven kvitterade genom Mathias Sivertsen Andresen bara två minuter senare. I andra perioden var det Björklöven som dominerade och gick från 1-1 till 4-1 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Egon Isaksson, Eddin Mesanovic och Filip Nygren. Det var bara början för Björklöven. Björklöven fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Rasmus Becker, Filip Nygren, Lucas Dahlgren, Nick Travergård och Kristaps Katkovskis.

Mathias Sivertsen Andresen gjorde ett mål för Björklöven och två målgivande passningar.

Björklöven ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Vännäs är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Björklöven är Ö-vik Hockey J18. Lagen möts onsdag 23 oktober 19.00 i Visionite Arena. Vännäs tar sig an Clemensnäs borta tisdag 22 oktober 19.15.