Expertens sågning: “Otroligt dåligt skött – jätteilla av HV71”

HV71 tappar Chris Abbott till NHL och Carolina efter säsongen.
Efter det tunga beskedet sågas nu SHL-klubben rejält av TV4:s experter.

– Det är en förtroendekris för ledningen i HV71. Det är oproffsigt, säger Sanny Lindström i sändningen.

Foto: Bildbyrån och TV4 (skärmdump).

Inför säsongen tog Chris Abbott över som ny general manager för HV71 och skrev då på ett kontrakt över de tre kommande åren. Så länge blir han inte kvar.

Efter torsdagens besked om att HV71 tappar Abbott till NHL-klubben Carolina Hurricanes från och med 2025, kritiseras klubben nu rejält.

– Desto mer jag marinerat det här, desto mer oproffsigt blir det för mig att HV71 väljer att ge Abbott en klausul att lämna efter ett år på sitt kontrakt, säger experten Sanny Lindström i TV4:s sändning inför fredagens SHL-omgång.
– Det är en förtroendekris för ledningen i HV71. Det är oproffsigt. Färjestad hade inte gjort det, Växjö hade inte gjort det, Skellefteå hade inte gjort det, Frölunda hade inte gjort det. Det hade inte varit acceptabelt att ge den viktigaste personen i hela föreningen en klausul efter ett år. Det är otroligt dåligt skött, fortsätter han sedan.

Istället för att bygga vidare på denna nya era med Anton Blomqvist och Chris Abbott vid rodret tvingas nu alltså klubben inleda arbetet för att hitta en ny sportchef.

– Klausulen är bedrövlig. Det är så dåligt förhandlat att han överhuvudtaget kan få den. Det är katastrof, jag förstår överhuvudtaget inte hur man tänker, säger även Petter Rönnqvist i TV4:s sändning.

Läs även: De kan ersätta Abbott i HV71 – hockeysverige-panelen.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: