Spräcker nollan – till slut: “Skönt att belönas”

Nio matcher, noll mål, noll poäng.
När Skellefteå idag tog emot Brynäs spräckte Tyler Vesel sin målnolla.
– Det känns som att jag har gjort mycket bra, så det är skönt att belönas, säger Vesel till TV4 i 4–3-segern.

Tyler Vesel jublar mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg.

Tyler Vesel jagades av flera toppklubbar i allsvenskan, men valde att följa med Brynäs upp till SHL efter sin starka säsong nere i andradivisionen. Visst, rollen har blivit betydligt mindre, men utdelningen har inte varit som önskad för amerikanen i inledningen av 2024/25.

Inför nedsläpp i torsdagens möte mellan Skellefteå och Brynäs hade Vesel gått poänglös ur samtliga matcher denna säsong. Nu har han spräckt den där poäng- och målnollan.

– Det känns bra. Det känns som att jag har gjort mycket bra, så det är skönt att belönas, säger Vesel till TV4 och fortsätter om perioden där Brynäs tvingade Skellefteå till en time out:
– När du kan få ett lag att göra det på hemmaplan så gör du något bra.

Målet kom dryga sju minuter in i mötet efter att en retur trillat ner vid hans klubba i slottet.

Senast Vesel spelade i SHL (2022/23) stod han för fem mål och 14 poäng på 46 framträdanden. Även denna gång hade han följt med ett lag upp i den svenska toppligan, fast då med HV71.

Avgjorde – med första i tröjan

Skellefteå hämtade sedan upp underläget till 2–1 genom Rickard Hugg och Pär Lindholm, men sedan svängde mötet fram och tillbaka. Jordan Schroeder och Anton Rödin höll Brynäs i matchen med varsitt mål i tredje och förlängning väntade. Väl där var det Axel Andersson som klev fram med 4–3-avgörandet och sitt första mål i Brynäs-tröjan.

– Det kändes otroligt bra. Att sätta dit den i ”OT” är alltid kul. Det är otroligt bra för oss. Det bygger upp oss sakta men säkert, säger Andersson till TV4 efter segern.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: