Följer Swayman och Ullmark – skriver jättekontrakt

Jeremy Swayman, Linus Ullmark och nu Jake Oettinger.
Målvaktskartan i NHL skrivs om – och ännu en stjärna skriver nytt jättekontrakt.

Jake Oettinger, Swayman och Ullmark. Foto: Bildbyrån (montage).

När Jeremy Swayman skrev på sitt kontrakt med Boston Bruins i början av oktober blev han en av NHL:s bäst betalda målvakter tillsammans med Sergej Bobrovsky, Andrei Vasilevskij och Conor Hellebuyck. Kort därefter skrev Linus Ullmark på ett nytt avtal i Ottawa Senators – med samma lönetaksträff per säsong.

Nu cashar ännu en NHL-målvakt in – även han med samma lön per år.

Denna gång är det nämligen Dallas Stars Jake Oettinger som skriver på ett avtal över åtta år värt de där 8,28 miljoner dollar per år som även Ullmark och Swayman säkrat. Detta meddelar NHL-klubben under torsdagskvällen, svensk tid.

Samma struktur – samma bonus

Frank Seravalli på Daily Faceoff rapporterar även att kontraktet är strukturerat på samma sätt som Swayman – med samma bonus. De, till synes, infekterade förhandlingarna mellan Swayman och Boston ser därmed ut att ha lagt grunden för även detta.

Den 25-årige Oettinger valdes av Dallas Stars i första rundan av NHL-draften 2017. Sedan dess har han hunnit med över 200 matcher i ligan. Matcher som gjort honom till en toppmålvakt i serien. De tre inledande matcherna 24/25 och dess räddningsprocent är ett bevis på detta.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: