Linus Johansson: “Glad att det inte är sex-sju månader”

Tre till sex veckor är prognosen för Linus Johansson.
Ett positivt besked för Färjestad-kaptenen – som fruktade att säsongen var slut.
– Det såg och kändes inte jättebra, säger han till Värmlands Folkblad.

Linus Johansson. Foto: Bildbyrån (montage).

I lördagens bortamatch mot Örebro klev Färjestads Linus Johansson av med en befarad knäskada. Bilderna på lagkaptenen fick supportrarna att oroa sig över en längre frånvaro, men under gårdagen kom till slut ett lugnande besked.

– Linus kommer att vara borta från spel mellan 3-6 veckor. Det är den tid man räknar med att det tar att rehabilitera en skada av den här karaktären, sade då Mattias Hell, ansvarig för det medicinska teamet, på klubbens hemsida.

För Värmlands Folkblad berättar nu Linus Johansson själv att han tänkte att det kunde bli en betydligt längre frånvaro än så.

– Med tanke på hur smällen var och hur jag sett att det såg ut på video efteråt är det klart jag tänkte att risken fanns att det kunde vara sex månader… Att risken fanns att det kunde vara värre än det som blev, säger 31-åringen till tidningen.

Linus Johansson berättar hur han kände att det klickade till i situationen, men att smärtan började försvinna när han kommit ut i omklädningsrummet och fått sätta tryck på benet.

”Fan, var det säsongen som gick nu?”

Kaptenen menar att han kunde se möjligheten att det inte skulle bli en lång frånvaro, men att han samtidigt som han skrek ut smärtan, trodde att 2024/25 var över för hans del.

– En blandning mellan att det gjorde ont och känslan av att inte ha koll på vad som hänt egentligen. En liten rädsla fanns såklart där, tanken ”fan, var det säsongen som gick nu”. Det spelade in såklart också, säger han till VF och fortsätter:
– Jag är bara glad att det inte är sex-sju månader borta jag har framför mig.

Innan skadan hann Linus Johansson med en assist på sex matcher.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: