Svensken får chansen – kan debutera i Vancouver

Tre assist på de två första matcherna i Abbotsford.
Nu får Erik Brännström chansen till en debut i Vancouver.

Erik Brännström i Colorado under försäsongen. Foto: Alarmy/David Zalubowski.

Efter sex säsonger i Ottawa Senators gick Erik Brännström i somras till Colorado Avalanche, men innan det första framträdandet i tröjan trejdades svensken vidare till Vancouver Canucks. Han hamnade direkt på waivers och har sedan dess hunnit med två matcher nere i AHL.

Nu kommer chansen i NHL för den 25-årige backen.

Under torsdagen meddelar nämligen Vancouver och general managern, Patrik Allvin, att svensken plockas upp till NHL-truppen för att ersätta Derek Forbort.

Detta besked kommer efter att Brännström inlett AHL-säsongen minst sagt imponerande med tre assist över sina två första matcher med Abbotsford Canucks. Sedan tidigare har den HV71-fostrade backen 266 NHL-matcher med sig i ryggsäcken.

Mystiska beskedet: Lämnat laget

Utöver Brännströms fina start nere i AHL är det mer oklart varför och hur denna chans nu kommer. Canucks meddelar i samma veva att Derek Forbort lämnat laget av personliga skäl, men man skriver inte om det är tillfälligt eller permanent.

Den nu 32-årige Forbort valdes av LA Kings i första rundan av NHL-draften 2010. Sedan dess har han gjort över 500 matcher i ligan och representerat lag som Los Angeles, Calgary Flames, Winnipeg Jets och Boston Bruins.

Vancouver möter härnäst Florida Panthers, natten till fredag..

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: