“Det kan dröja ända till december”

Oliver Kapanens vara eller icke vara i Timrå den här säsongen är alltjämt en fråga för Kimmo Kapanen och Olli Jokinen.
SHL-lagets tränare tror inte på något besked om den finske forwardens framtid inom kort.
– Det kan dröja ända till december, säger Jokinen till Ilta-Sanomat.

Olli Jokinen och Oliver Kapanen. Foto: Bildbyrån (Montage)

Efter ett starkt träningsläger med Montréal Canadiens har Oliver Kapanen lyckats spela sig till en plats i NHL-klubben, där han inlett säsongen med att snitta drygt tolv minuters istid på tre matcher. Kapanen kan spela nio matcher med Canadiens under säsongen utan att NHL-klubben “bränner” ett år på hans entry level-kontrakt och Timrås tränare Olli Jokinen tror inte på något snabbt beslut av Montréal kring huruvida forwarden ska spendera säsongen i Nordamerika eller i Timrå.

Jag tror inte att något beslut kommer att tas innan landslagsuppehållet (i november). Det kan dröja ända till december, säger Jokinen till Ilta-Sanomat.

“Jag vet hur NHL-världen fungerar”

För Jokinen finns det ingen idé att vänta på information.

Jag vet hur NHL-världen fungerar. Spelarna går till hallen tills någon säger något annat. Innan dess brukar klubbarna inte berätta om sina planer, säger Jokinen.

Kapanen skrev på sitt treåriga entry level-kontrakt med Montréal Canadiens en dryg månad efter att han tecknat ett tvåårskontrakt med Timrå. Förra säsongen spelade han i Liiga-laget KalPa, där han producerade 34 poäng på 51 grundseriematcher samt 14 poäng på 13 slutspelsmatcher. I Montréal har han inlett säsongen med att göra en assistpoäng på tre NHL-matcher.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: