“Du kommer inte att vinna tajta matcher då”

En armbåge i plexiglaset och en ilsken salva mot spelarna.
Efter ilskan under derbyt var Robert Kimby fortsatt kritisk till sitt lags insats i 2–4-förlusten mot AIK.
– Det är för många gånger nu där vi har chansen och nästan tycker att det är jobbigt att vara i det läget, säger Djurgårdstränaren.

Robert Kimby och Hugo Hävelid. Foto: Bildbyrån/Emma Wallskog.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

En tekningsvariant kort efter 1–1 gav en fullträff för Lukas Zetterberg och en ledning för AIK under Stockholmsderbyt. Då syntes Robert Kimby i tv-rutan, skrikandes på Djurgårdsspelarna och med armbågen i hösta hugg för att dunka i plexiglaset.

– Jag vet inte. Ord tror jag mest bara, ärligt talat. Men någonting i stil med att vi är bättre än det där, förklarar han sedan efter 2–4-förlusten och fortsätter sedan om sin ilska:
– Jag skulle vilja att vi kontrollerar det bättre. Vi blir ganska hafsiga och målen blir som en betalning på det. Det är mer en frustration över målet än just hur det händer. Man vill ju inte släppa in mål direkt på tekning efter en variant.

I den tredje perioden fick till slut Djurgården jubla över ett kvitteringsmål signerat Ludvig Rensfeldt, men överlag var Kimby påtagligt besviken över lagets energi och insats i första derby under hans ledning.

– Jag är besviken. Första perioden är ganska intetsägande, passiv. Jag vill att vi ska gå ut och ta tag i matchen och ge oss själva energi. Det tycker jag inte att vi gör. Jag är inte så intresserad över om det är jämnt eller inte. Jag är intresserad av vad vi kan göra av vår egen sak. Där hade jag velat se mer, säger han.

“Vi tycker nästan att det är jobbigt att vara i det läget”

En del av denna frustration kom även efter att Simon Åkerström fått spela fram Oskar Magnusson till ett friläge och det avgörande 3–2-målet. Detta endast 51 sekunder efter att pucken släppts efter Rensfeldts kvittering.

– Det vill man inte ska ske. Det ska inte få ske. Tittar vi på hur målet går till tycker jag att det är fyra spelare i mittzon som är ganska passiva. Du kommer inte att vinna tajta matcher om det får bli sådana mål, så är det, säger Kimby.

Innan onsdagens derby hade Djurgården tagit poäng i alla sina matcher på ett eller annat sätt, men generellt har man haft problem med att stänga ner mötena ordentligt hittills under 2024/25. Även denna gång lyfter Kimby detta som ett förbättringsområde.

– Det är för många gånger nu där vi har chansen och nästan tycker att det är jobbigt att vara i det läget. Där behöver man känna sig stark. Vi har lite att jobba med i den delen, säger han.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: