Fortsatt poänglösa: “Väldigt tuff situation”

Colorado har fått en mardrömsstart på NHL-säsongen.
I natt inkasserade laget sin fjärde raka förlust efter ett 3–5-nederlag mot Boston – och Avalanche är alltjämt utan poäng eller seger denna säsong.
– Det är en väldigt tuff situation, säger målvakten Aleksandr Georgijev till NHL.com.

Aleksandr Georgijev och hans Colorado har fått en tuff start på säsongen. Foto: David Zalubowski/AP Photo/Alamy

Förra säsongen var Colorado ett av grundseriens bästa lag, där man inkasserade 50 vinster och 107 poäng. Den här säsongen har börjat betydligt tyngre för Denver-klubben.

Efter nattens 35-förlust mot Boston har laget fyra raka förluster och har alltjämt inte vunnit en match denna säsong.

Oavsett hur bra eller dåligt det går så får man inte fundera för mycket på tidigare matcher. Vi måste rätta till vissa saker och gå vidare. Bygga och gå vidare. Förlusten svider, men den känns inte bättre eller sämre än vad det gjort efter tidigare matcher. Vi måste hitta en väg att vinna och sedan bygga vidare därifrån, säger tränaren Jared Bednar till NHL.com.

Målvaktens har fått mardrömsinledning på säsongen

Framförallt har Avalanche haft problem i det defensiva spelet, där man släppt in 25 mål på fyra matcher. Målvakten Aleksandr Georgijev har vaktat kassen i samtliga fyra matcher och står noterad för en räddningsprocent på 80,0 procent och ett snitt på 5,79 insläppta mål per match under säsongsinledningen.

Det är en väldigt tuff situation. Vi gör vårt bästa varje dag och jag känner att om vi bara gör det så har vi en god chans att vinna varje kväll. Jag tror på det här laget. Vi är ett så pass bra lag vilket gör att vi kan göra mycket mål. Vi kan spela bra defensivt. Vi måste bara lära oss och inte bli för nedslagna, utan gå in skärpta i nästa match, säger Georgijev.

För Boston agerade lagets svenske back Hampus Lindholm segerorganistatör med ett mål och en assist i segermatchen. 30-åringen står nu noterad för tre poäng (1+2) på de fem inledande matcherna denna NHL-säsong.

Colorado Avalanche – Boston Bruins 3–5 (1–2, 1–2, 1–1)
Colorado:
Ross Colton (2), Cale Makar (1), Mikko Rantanen (4).
Boston: Cole Koepke (2), Charlie Coyle (1), David Pastrnak (4), Hampus Lindolm (1), John Beecher (2).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: