Pittsburgh vinnare mot Buffalo – avgjorde i förlängningen

Pittsburghs väg till seger mot Buffalo hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Pittsburgh avgöra till 6-5 (1-3, 2-0, 2-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Sidney Crosby som stod för det avgörande målet.

Buffalo tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 46 sekunder genom Tage Thompson, och gick upp till 0-2 innan Pittsburgh svarade.

I periodpausen hade Buffalo ledningen med 1-3. Pittsburgh förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

Pittsburgh gjorde 6-4 genom Sidney Crosby med 18.22 kvar i perioden.

Ryan McLeod reducerade förvisso, men närmare än 6-5 kom inte Buffalo.

Det här betyder att Pittsburgh nu ligger på andra plats i tabellen, och Buffalo är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Pittsburgh är Carolina. Lagen möts lördag 19 oktober 01.00 i PPG Paints Arena. Buffalo tar sig an Columbus borta fredag 18 oktober 01.00.