AIK fortsätter vinna – 4-2 mot Djurgården

AIK är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Djurgården hemma på Hovet på onsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) innebär att AIK nu har fem segrar i följd i Hockeyallsvenskan.

AIK tog ledningen efter 10.02, genom Simon Åkerström på pass av Gerry Fitzgerald och Scott Pooley. Efter 2.28 i andra perioden slog Marcus Krüger till, på pass av Colby Sissons och kvitterade för Djurgården.

AIK:s Lukas Zetterberg gjorde 2-1 efter 13.35 framspelad av Oliver Tärnström och Macoy Erkamps.

13.14 in i tredje perioden slog Ludvig Rensfeldt till på pass av Daniel Brodin och kvitterade för Djurgården.

14.05 in i perioden nätade AIK:s Oskar Magnusson framspelad av Simon Åkerström och gav laget ledningen för AIK.

Efter 15.42 slog Scott Pooley till framspelad av Daniel Ljungman och Daniel Muzito Bagenda och ökade ledningen för AIK. 4-2-målet blev matchens sista.

För tabellens utseende betyder det här att AIK ligger på femte plats medan Djurgården har åttondeplatsen. Ett fint lyft för AIK som låg på tolfte plats så sent som den 28 september.

På fredag 18 oktober 19.00 spelar AIK borta mot Bik Karlskoga, och Djurgården borta mot Almtuna.