Målfest när Björklöven krossade Mora på hemmaplan

Björklöven hade inga problem hemma mot Mora i Hockeyallsvenskan, och vann med utklassningssiffrorna 11-0 (2-0, 6-0, 3-0).

I och med detta har Björklöven hela nio raka segrar i Hockeyallsvenskan.

I början av matchen var Björklöven starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Erik Andersson och Fredrik Forsberg. Det skulle komma mer från Björklöven. Hemmalaget var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 6-0 och ställningen efter två perioder var 8-0.

Björklöven fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-0. Målen i sista perioden gjordes av Marcus Nilsson, som gjorde två mål, och Oscar Tellström.

Mathew Maione och Fredrik Forsberg gjorde ett mål och två assist var för Björklöven.

I tabellen innebär det här att Mora nu ligger på sjunde plats. Björklöven leder serien. Ett fint lyft i tabellen för Mora som så sent som den 26 september låg på 13:e plats.

I nästa match, fredag 18 oktober 19.00, har Björklöven Nybro hemma i Visionite Arena, medan Mora spelar hemma mot Kalmar.