Frölundas glädjebesked – nyförvärvet redo för spel

Wiktor Nilsson har missat hela sommaren och hösten på grund av skada.
Men nu är nyförvärvet äntligen redo för spel för Frölunda.
– Han har sett bra ut på träning, säger tränaren Roger Rönnberg.

Wiktor Nilsson är redo för sin Frölundadebut. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Inför årets säsong så värvade Frölunda den 22-årige forwarden Wiktor Nilsson från Djurgården.

Men Nilsson tvingades till en operation under sommaren och har sedan gått skadad utan att ha spelat någonting för Frölunda under varken försäsongen eller SHL-starten.

Nu är dock äntligen forwarden tillbaka och redo för spel igen. Frölunda bekräftar då på sin hemsida att Nilsson kommer att vara med i truppen och göra sin debut för klubben i morgondagens hemmamatch mot Timrå.

– Grymt kul, men det gäller att inte ha för höga förväntningar. Det är ju min första match på flera månader, säger 22-åringen själv.

Wiktor Nilsson gör sin första match på ett halvår

Wiktor Nilsson gjorde succé i HockeyAllsvenskan med Djurgården förra säsongen. Den unge forwarden var nämligen DIF:s näst bästa poängplockare med 39 poäng på 51 matcher.

Nu kommer då debuten för Frölunda och det blir Nilssons första match sedan 21 april då han spelade allsvensk final med Djurgården. Han var då dock endast inne på isen i tolv sekunder innan han delade ut en ful tackling på Brynäsbacken Simon Bertilsson vilket ledde till matchstraff samt en fem matchers lång avstängning.

Detta blir alltså 22-åringens första match på nästan ett halvår.

– Han har sett bra ut på träning, men det är hans första match på länge. Vi vill få igång hans spel till att börja med och ställer inga krav, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Wiktor Nilsson har tidigare i sin karriär spelat 21 SHL-matcher för Djurgården men utan att noteras för poäng.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: