Timrås besked om Dahlén

Timrå kommer att få fortsätta klara sig utan Jonathan Dahlén.
Storstjärnan missar även veckans matcher på grund av skada.
– Det är en tuff förlust, säger Olli Jokinen till Sundsvalls Tidning.

Jonathan Dahlén missar veckans matcher. Foto: Magnus Andersson/Bildbyrån

Jonathan Dahlén missade lördagens möte med Skellefteå på grund av skada.

Nu står det klart att Dahlén även missar veckans matcher. Timrås huvudtränare Olli Jokinen meddelar nämligen att stjärnan inte kommer att följa med laget till bortaresorna mot Frölunda och HV71.

– Det går inte att ersätta en spelare som ”Dalle”. Det betyder att alla måste höja sig och vi måste ersätta honom kollektivt. Oavsett hur vi ser på statistiken är han en av våra toppspelare, och han och Hållander har varit våra mest effektiva tvåvägsforwards. De har fått jobbet gjort med och utan pucken, säger Jokinen till Sundsvalls Tidning.
– Det är en tuff förlust, men någon kommer få lite mer tid på isen och kedjorna kommer vara lite annorlunda, så när man tappar någon är det en möjlighet för någon annan.

Då kan Jonathan Dahlén vara tillbaka

Jokinen menar dock att Dahlén främst saknas av säkerhetsskäl då Timrå inte vill riskera att skadan ska bli värre.

Förhoppningen finns då att han kan göra comeback igen redan under nästa vecka.

– Mest sannolikt är han tillbaka nästa vecka. Nu måste vi bara se till att han blir 100 procent frisk, inte 90 eller 95. Nu är det inte läge att låta honom bära hjältemanteln, den kan han bära nästa vecka. Det viktiga är att vi får honom frisk.

Jonathan Dahlén har hittills inlett säsongen med tolv poäng på åtta matcher och ligger därmed trea i SHL:s poängliga bakom David Tomásek och Filip Hållander.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: