HockeyEttan-lagets ord – efter Brödernas rekonstruktion

Restaurangkedjan Brödernas har ansökt om rekonstruktion. Men det är inget som kommer påverka HockeyEttan-laget Brödernas/Väsby, försäkrar klubben.
“Brödernas/Väsby Hockey är ett fristående bolag och dess verksamhet kommer att fortgå enligt plan”, skriver man.

Sportchef Tom Tärnström, och restaurangkedjans grundare Mika Zibanejad. Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån.

Den 18:e Januari 2023 gick Väsby ut med ett pressmeddelande på sin hemsida där man informerade att Väsby IK hade inlett ett samarbete med restaurangkedjan Brödernas, som bland annat ägs av Mika Zibanejad. Med anledning av det bytte representationslaget namn från Väsby IK till Brödernas Väsby IK HK.

Under onsdagen kom dock beskedet att restaurangkedjan ansökt om rekonstruktion* efter en tuff ekonomisk tid.

”Trots omfattande åtgärder för att möta dessa utmaningar, inklusive avyttringar av olönsamma restauranger, omförhandlingar av leverantörsavtal, effektivisering av bemanning och lansering av ett lojalitetsprogram, har den ekonomiska situationen tyvärr blivit ohållbar för oss”, säger Brödernas vd Richard Forsshéll i en kommentar enligt Aftonbladet.

Brödernas/Väsby Hockey uttalar sig

Men det beskedet kommer inte påverka Brödernas/Väsbys hockeysatsning, försäkrar klubben.

“Brödernas/Väsby påverkas inte av den påbörjade rekonstruktionen inom Brödernas restaurangverksamhet. Brödernas/Väsby Hockey är ett fristående bolag och dess verksamhet kommer att fortgå enligt plan”, skriver de på sociala medier.

Väsby toppar HockeyEttan Östra med sex poängs marginal efter att ha inlett säsongen med sex raka segrar, och målskillnaden 34-5.

* Företagsrekonstruktion kan vara ett alternativ till konkurs för företag som har ekonomiska problem, men som ändå kan överleva på sikt, skriver Sveriges Domstolar på sin hemsida.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: